frieda klein serie boeken volgorde

Wat is de volgorde van de Frieda Klein serie van Nicci French

Nicci French beheerst al jaren de internationale bestsellerlijsten. Alleen al in ons land heeft Nicci French meer dan zes miljoen thrillers verkocht. De Frieda Klein-reeks van Nicci French is een van de bestverkochte thrillerseries van Nederland. Heeft Nicci French nog andere boeken geschreven? Wat is de juiste volgorde om Frieda Klein serie te lezen? Deze vragen krijgen wij regelmatig gesteld. Wij geven antwoord op al je vragen en hebben voor jou de juiste volgorde overzichtelijk op een rijtje gezet:

Frieda Klein serie

  1. Blauwe maandag
  2. Dinsdag is voorbij
  3. Wachten op woensdag
  4. Donderdagskinderen
  5. Denken aan vrijdag
  6. Als het zaterdag wordt
  7. Zondagochtend breekt aan
  8. De dag van de doden

Het verhaal van de Frieda klein serie

De 8-delige boekenserie gaat over de psychoanalytica Frieda Klein. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. 's Avonds trekt ze zich terug in haar huis, waar ze maar weinig mensen binnenlaat. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen. Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is.

Welke boeken heeft Nicci French nog meer geschreven?

Ben jij beniewd naar de overige boeken van Nicci French? Wij hebben ze voor je op volgorde volgorde gezet!

Losstaande boeken

Biografie Nicci French

Nicci French is het pseudoniem van het Engelse man-vrouw-team Nicci Gerrard (geboren op 10 juni 1958) en Sean French (geboren op 28 mei 1959), die samen psychologische thrillers schrijven.

Nicci Gerrard

Nicola 'Nicci' Gerrard werd geboren op 10 juni 1958. Ze groeide op in Worcestershire, samen met haar twee zussen en haar broer. Ze volgde een opleiding aan de Alice Ottley School in Worcester. Ze studeerde vervolgens Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford en vervolgens een MPhil aan de Universiteit van Sheffield in 1986. Daarna ging ze literatuur onderwijzen in Los Angeles en Londen. Ze richtte een damesblad op voordat ze freelance journaliste werd. In die tijd trouwde ze en kreeg twee kinderen. Na het mislukken van dit eerste huwelijk ontmoette ze Sean French terwijl ze werkte als redacteur voor de New Statesman, waar French een wekelijkse column schreef, maar vertrok toen ze een andere baan bij The Observer kreeg aangeboden. In november 2014 stierf haar vader John Gerrard, zijn dementie was aanzienlijk verslechterd tijdens een verblijf van vijf weken in het ziekenhuis voor een niet-gerelateerd probleem en met een zeer beperkt bezoek door zijn familie. Naar aanleiding hiervan lanceerde Gerrard John's Campaign voor uitgebreide bezoekrechten voor verzorgers van patiënten met dementie

Sean French

Julian Sean French werd geboren op 28 mei 1959 in Bristol, de zoon van Philip French, een radioproducent en filmcriticus, en zijn in Zweden geboren vrouw Kerstin (geboren Molin). Hij was, net als zijn twee jongere broers Patrick en Karl, opgeleid aan de William Ellis middelbare school in Noord-Londen voordat hij Engelse literatuur aan de Oxford University studeerde. Het echtpaar ontmoette elkaar daar nooit. Terwijl aan de universiteit van Oxford, won Frans een wedstrijd voor jonge schrijvers georganiseerd door Vogue en werd vervolgens een journalist. In 1987 behaalde hij zijn eerste column en tot het einde van 2000 schreef hij een column voor de New Statesman. Zijn solo-roman Start from Here werd in 2004 gepubliceerd.