Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag thuisbezorgd.
Waarom verstopte Cleopatra zich in een tapijt en zat Alexander de Grote in een tentje te huilen? Hoe belandde Marco Polo in de gevangenis en Jeanne d’Arc op de brandstapel? Waarin verschilt de Chinese Muur van de Berlijnse?
Deze wereldgeschiedenis is geen suf lijstje met belangrijke data. Het is een schatkist vol sterke verhalen.
Stroop je mouwen op, grabbel een jaartal uit dit boek en laat je verrassen. Je weet misschien wat er gebeurde in 1492 of 1789. Maar wie maakte er in 1633 de allermoeilijkste beslissing van z’n leven? Reis mee van de hangende tuinen van Babylon naar de tempels van Angkor Wat en van de donkere tijd van de kruistochten naar de eeuw van de Verlichting. Onderweg ontmoet je bekende figuren zoals Julius Caesar of Napoleon en maak je kennis met fascinerende types als Ana Nzinga en Manuele Sáenz. Het avontuur begint zodra Lucy op twee benen leert lopen en eindigt wanneer Greta Thunberg het woord neemt op de klimaattop.
Een kleine wereldgeschiedenis in 100 grote data is méér dan een historisch weetjesboek. Barbara De Munnynck vertelt echte verhalen – met een prikkelend begin en een heldere pointe. Isabelle Geeraerts verbindt ze tot een vrolijk geheel met paginagrote, knallende illustraties.
Barbara De Munnynck is journalist. Ze was eindredactrice bij ELLE en maakt deel uit van literair collectief This Is How We Read. Ze houdt van grappige teksten die de lezer ook iets bijbrengen. Voor deze wereldgeschiedenis had ze thuis in Bonheiden een streng, driekoppig testpubliek: haar dochters.
Isabelle Geeraerts is grafisch ontwerper en illustrator met een voorliefde voor kinderboeken. Daar zitten haar twee dochters misschien voor iets tussen? Ze gebruikt het liefst veel kleur en humor in haar werk. Als ze de wereld maar mooier kan maken.
- : Barbara de Munnynck
- : Pelckmans Uitgevers
- : 9789463373340
- : Nederlands
- : Hardcover
- : 288
- : maart 2024
- : 950
- : 247 x 177 x 30 mm.
- : Kinderen / tieners: naslagwerk: encyclopedieën, algemene naslagwerken