Recepten van de meest geliefde oma van Italië
Recepten van de meest geliefde oma van Italië
Recepten van de meest geliefde oma van Italië
Recepten van de meest geliefde oma van Italië
Nederlands
192
22.50

Gerechten uit de Toscaanse traditie, bereid zoals alleen een nonna dat kan, in een boek dat de warme geur oproept van versgebakken brood. ‘Ik ben een oorlogskind, geboren in een arm gezin, maar geklaagd heb ik nooit – zonde van de tijd. Dit is mijn verhaal, dit zijn mijn recepten. Sommige staan al langer op je verlanglijstje, andere zijn nieuw. Ik geef ze niet graag weg, maar voor jou maak ik een uitzondering.’

Silvana wordt in 1941 geboren in Toscane, in een groot gezin. Er zijn veel monden te voeden: grootouders, vader en moeder, die keihard werken om de kost te verdienen, zes kleine kinderen. Niet gemakkelijk, zo midden in de oorlog, maar in huize Bini is er altijd wel iets lekkers te eten, al is het maar een stukje brood gedoopt in wijn en suiker, als tussendoortje, voor de kinderen. Later zet Silvana die familietraditie voort: al draait ze lange diensten als strijkster, moet ze hard werken in het bedrijf van haar man, draagt ze de zorg voor de kinderen en krijgt ze te maken met een zware scheiding, toch vindt ze elke dag de tijd om te koken voor de mensen van wie ze houdt.

Wanneer haar zoon de deuren opent van zijn eigen bakkerij, Forno Martini, steekt Silvana onmiddellijk de handen uit de mouwen, en het duurt niet lang of de tongstrelende taartjes en tagliatelle van ‘nonna Silvi’ veroveren de harten in de wijde omtrek. Van de succesvolle mond-tot-mondreclame in de Chiantistreek naar filmpjes op TikTok is maar een kleine stap, kinderspel – en het begint ook letterlijk als een spelletje van de (klein)kinderen, die hun oma filmen met hun telefoon: zo wordt nonna Silvi binnen een paar maanden een heuse socialmediakoningin.

Verwonderlijk is dat niet: in de filmpjes vind je dezelfde puurheid terug, dezelfde bezieling voor de eenvoudige keuken van vroeger die ook voelbaar is in dit boek, waarin herinneringen onlosmakelijk verbonden zijn met gerechten als acquacotta en cacciucco, frittelle di riso en ricciarelli. Welkom in Een leven vol recepten!

Dankzij haar grote succes werd nonna Silvi uitgenodigd om mee te doen aan Bake Off Italia: The Professionals – Affari di famiglia. Met haar authentieke recepten en tomeloze energie wist ze binnen een paar maanden meer dan drie miljoen gepassioneerde volgers op social media te vergaren.

0 | 0