Jeroen Meus
Zonder twijfel Vlaanderens bekendste tv-kok: Jeroen Meus. Hij begon zijn carri�re als mede-eigenaar van restaurant Luzine in Leuven. Maar al snel trok de televisie en roerde hij meermaals in de potten bij verschillende tv-programma�s. Zijn grote doorbraak was met het populaire kookprogramma Dagelijkse kost, dat hij sinds 2010 elke avond presenteert.
De reeks gelijknamige en al even succesvolle kookboeken die daarop volgden bracht heel Vlaanderen achter het fornuis. Ondertussen bleef Jeroen zijn kennis over koken en eten verrijken. Bijvoorbeeld met het programma Plat pr�f�r� op Canvas, waarin hij op zoek ging naar de lievelingskost van beroemdheden. En in de documentairereeks Goed volk reisde hij de wereld rond om via de keukendeur door te dringen tot bijzondere, besloten gemeenschappen.
In 2016 opende Jeroen W�RST, een hippe eettent met haute dogs in Leuven en Gent.